Zakaj izdelava logotipa ne stane 30 € in zakaj bi moralo vsako podjetje investirati v oblikovanje profesionalnega logotipa.

cena logotipa

Da lahko razumemo pomen profesionalnega logotipa, moram najprej razumeti, kaj logotip sploh je in zakaj se uporablja.

Logotip je pogosto prvi komunikacijski stik strank z vašim podjetjem ali blagovno znamko. In, ker prvi vtis traja, zakaj ga ne bi prepustili v roke profesionalca? Učinkovit logotip prinaša takojšnjo prepoznavnost vaše znamke, podjetja ali druge organizacije. Ljudje že na podlagi videza predpostavljajo, da je podjetje uspešno in kaj dobijo. In to je tisto, kar je naloga logotipa: takojšnja prepoznavnost - vedno.

Oblikovalski proces, ki proizvede dober logotip, je dolg (vsekakor stane več kot 30 €) in zajema več korakov.

1. Razgovor in izdelava povzetka projekta

Preden začnemo z oblikovanjem koncepta za logotip, se je treba seznaniti s pričakovanji in željami naročnika, definirati namen projekta in postopek sodelovanja. Povzetek projekta predstavimo naročniku in po potrditvi začnemo z delom.

2. Raziskovanje

Pred oblikovanjem je nujno spoznati podjetje in njegovo dejavnost, razumeti njihove izdelke, poslovni model in kulturo podjetja, obstoječe in potencialne stranke, konkurečna podjetja, industrijo v kateri podjetje deluje in kaj je unikatno in specifično za njihovo podjetje.

3. Oblikovanje koncepta, izdelava skic

Na podlagi pridobljenih informacij začnemo z oblikovanjem različnih idejnih osnutkov.

4. Predstavitev koncepta in revizija

Naročniku predstavimo par osnutkov. Odobren koncept podrobneje razvijemo in na podlagi povratnih informacij izvedemo popravke ali pripravimo nov osnutek.

5. Refleksija

Prototip logotipa po nekaj dneh, ko je glava spočita in so ideje dozorele, ponovno pregledamo. Krajši premor nam omogoči večji fokus in videti prej manj očitne detajle.

6. Oblikovanje končne verzije

Ko je dizjan logotipa potrjen, izdelamo vse verzije logotipa in ga pripravimo v vseh potrebnih formatih ter dogovorjenih oblikah in velikostih.

7. Izdih olajšanja

Ko je izdelava logotipa plačana in datoteke posredovane naročniku, si lahko privoščimo kakšno pivo in uživamo v zadovoljstvu, ki ga prinese uspešno zaključen projekt na katerega si ponosen.

V oblikovanje logotipa, ki naredi pravi prvi vtis, dobro izgleda in prestane preizkus časa, gre torej mnogo več kot za 30 € vrednega truda in dela, kajne?

Koliko stane profesionalni logotip?

Fiksne cene za izdelavo logotipa ni in cene dizajna se lahko precej razlikujejo. Nehvaležno je podati informativno ceno brez prej izdelanega povzetka projekta, vam pa lahko zagotovimo, da so naše grafične storitve cenovno ugodne in kakovostne.

Preverite cenik izdelave logotipa ali pošljite povpraševanje.