Izdelava logotipa

Dober logotip pripomore k uspehu podjetja. Slabo oblikovan logotip je izgubljena priložnost.

Potrebujete nov ali osvežen logotip?

Nikoli ne sprejmite kompromisa pri dizajnu, ko gre za vaš logotip. Podoba, besede, slog in barve vašega logotipa - vse vpliva na potrošnika in njegovo interpretacijo vašega podjetja.
Če ste na začetku poslovne poti, je izdelava vašega logotipa ena od prioritet. Logotip bo namreč podlaga za ves nadaljni predstavitveni in trženjski material - od spletni strani, vizitke, dopisnega lista, brošure, letakov, oglasov, itd..

Logotip je več kot le znak ali simbol, povezan z vašo blagovno znamko ali podjetjem. V prvi vrsti je namenjen, da vzbudi pozornost in zanimanje potencialnih strank, da jo vzdržuje in na koncu omogoči prepoznavnost blagovne znamke ali podjetja (če pomislite na svetovne blagovne znamke, si predstavljate njihov logotip). Logotip mora zajeti bistvo vaše znamke ali podjetja - učinkovito prenesti osnovno sporočilo in odražati vrednote podjetja ali blagovne znamke.

Koliko stane oblikovanje in izdelava logotipa? Več o tem, kaj sestavlja ceno logotipa lahko preberete v prispevku Cena izdelave logotipa - kaj jo definira.

Logotip je, vsaj po mnenju grafičnih oblikovalcev, ključnega pomena za uspeh podjetja. Vedno na očeh javnosti deluje kot uslužbenec in predstavlja podjetje tudi brez vaše prisotnosti. Logotip predstavlja podjetje na spletni strani, v poslovalnicah, na vizitkah, panojih, oblačilih, promocijskem materialu, v družbenih medijih in drugod, zato naj bo unikaten, zapomljiv in profesionalno oblikovan v pravšnji kombinaciji kreativnega izraza oblikovalca in želja naročnika.

Poskrbite, da bo logotip sporočal tisto, kar želite!

Dobro zasnovan logotip izraža bistvo podjetja.

Vaš logotip je pogosto prva stvar, ki jo potencialna stranka opazi, zato je pomembno, da naredi močan vtis. Logotip naj bo slika podjetja, kot ga želite predstaviti in tako ustvariti željen učinek na vaše stranke in ciljno skupino.

Pri izdelavi logotipa je treba upoštevati kakšna čustva podzavestno vzbuja uporaba in kombinacija določenih slik, oblik, linij, tipografije in barv. Logotip podjetja mora odražati vrednote in poslanstvo podjetja ter predstavljati identiteto in bistvo tega, kar podjetje je. Pokažite kdo ste - ne le s poslovanjem, pač pa tudi z obrazom vašega podjetja: z logotipom.

Končni logotip prejmete v vektorski obliki ter v vseh običajnih formatih in dimenzijah za takojšnjo uporabo. Več o prednostih vektorskih slik lahko preberete tukaj: Logotip v vektorski obliki.