Oglaševanje z uporabo spletnih pasic je lahko težavno. Povprečna stopnja klikov na spletne oglase se zmanjšuje iz leta v leto in vse težje je pridobiti pozornost spletnih uporabnikov. Vendar pa kliki niso edina korist spletnega oglaševanja. Mnogi uporabniki poiščejo oglaševan izdelek, blagovno znamko ali podjetje na medmrežju in obiščejo spletno stran, spet drugi kontaktirajo oglaševalca neposredno, brez klika na oglas.

bannerji

Poleg tega je oglaševanje s pomočjo spletnih pasic še vedno lahko omembe vreden vir pasivnih dohodkov, zato je prikazovanje na "močnih" nišnih spletnih straneh in blogih lahko učinkovit način za predstavitev izdelka, storitve, blagovne znamke ali podjetja. 

Oglasne pasice so lahko učinkovite na več ravneh, vendar morajo izstopati v čedalje bolj vizualnem spletnem okolju in premagati vse krajše razpone pozornosti, ki jim jih namenjajo spletni uporabniki. Tu je pet primerov, kako lahko z uporabo spletnih oglasnih pasic dosežete prav to.

1. Oglasna pasica naj se ujema z vašim sporočilom.

Spletni oglas je priložnost, da sporočilo pristajalne spletne strani (landing page) postavimo v kontekst. Gre za način oglaševanja vašega sporočila z uporabo enake taktike kot v drugih trženjskih kampanjah. Spletni oglas lahko prepriča ljudi, da sledijo povezavi do katere vodi sporočilo. Oglas naj udarno in učinkovito prenese sporočilo do spletnih uporabnikov.

2. Uporabite spletni oglas za promocijo posebne ponudbe.

Nič ni boljše za klik na oglas kot je posebna ponudba (cenovni popust), ki jo potencialni kupec lahko koristi takoj. Če imate brezplačen dodaten izdelek s katerim želite pridobiti zanimanje potencialnih kupcev in jim približati izdelek, ki ga želite prodati, je spletni oglas najboljše mesto kamor postavite vaš "klic k akciji" in ki bo viden takoj, ko uporabnik pristane na spletni strani.

Večja verjetnost, da bo oglasna pasica rezultirala v konverziji je, če -tako ali drugače- vsebuje pojem nujnosti, časovne omejenosti ipd. Klic k akciji naj bo jasen in določen.

3. Spletni oglas naj bo oseben.

Oglas naj služi kot sredstvo, s katerim se spletni uporabnik lahko poveže na čustveni ravni. Z vzbujanjem določenih čustev pritegnemo uporabnike, da (p)ostanejo pozorni.

4. V oglasu uporabite prepoznaven obraz.

Pomoč vplivne osebe je čista zmaga za prikazno oglaševanje. Naj nišna mikro slavna osebnost jamči za vas oz. vaš izdelek, njegovo mnenje pa oglašujte z objavami na družbenih omrežjih in ga uporabite na drugem reklamnem materialu.

5. Oglasna pasica naj se ujema s celostno grafično podobo podjetja in z barvami logotipa.

S povezovanjem spletnega oglasa z blagovno znamko ali vizualno podobo podjetja gradite in krepite prepoznavnost blagovne znamke in ustvarjate več klikov in konverzij. Z vizualno skladnostjo in dosledno rabo grafičnih elementov na vseh tržnih kanalih se ustvarja prepoznavna identiteta.

Oglas naj bo v skladu:
  • z logotipom na spletni strani,
  • s pristajalno spletno stranjo,
  • z barvno shemo spletne strani,
  • z oglaševanjem na družbenih omrežjih.